15:00

Vedums AIS

Referat: Främmestads IK - Vedums AIS

Kryss på Bergevi, 1-1(0-1)

Lördagens match borta mot Främmestad IK(FIK)slutade 1-1(0-1). Ett resultat som får anses som rättvist, då vi hade varsin halvlek. Detta tack vare en besvärlig vind, som ställde till det för båda lagen!

Främmestad börjar snäppet bättre än oss de första 10 minuterna, sedan tar vi över. Vi spelar stabilt försvarsspel över hela banan, låter FIK slå långa bollar ifrån egen straffområdeslinje! Vi har dock fortsatt problem med vårt egna spel. Vi lyckas inte alls spela loss boll på fristående gubbe, utan vänder åter och åter ut på samma kant. Detta gör att det lilla spelövertag som vi har i första halvlek inte ger oss några målchanser. Det är först efter en slumpboll in mot straffområdet, då FIK missar rensningen, som vi får vår första chans. Underteckad får ett bra läge i vänsterposition och lyckas sätta dit 1-0 vid den bortre stolpen!
Vi blir något passiva efter målet och ramlar tillbaka lite i planen, vilket gör att FIK får lite mer att säga till om, dock utan att skapa några chanser. Skönt att gå till halvtidsvila med ledning, 1-0!

I andra halvlek startar vi helt okej de första 10minuterna. Vi spelar bollen tvärs över planen istället för rakt in i vinden. Ett krävande spel som vi inte lyckas hålla i, utan FIK tar mer och mer över matchen. I den 60:e minuten utjämnar FIK efter en spelvändning och avslutande ”lobbskott” i bortre. 1-1!
Efter kvittering möter vi en rejäl anstormning från hemmalaget. Vi lyckas dock freda vårt mål, tack vare lite tur och svaga avslut från de svart/vita!
Den avslutande kvarten jämnar vi ut spelet och vaskar fram en del halvchanser. Slutresultatet skrivs dock till 1-1.

Innan match saknar vi 4st spelare plus att Daniel Josefsson får problem med ryggen redan på uppvärmningen. En halvtimme in i matchen tvingas vi byta ut både Gurra och Martin Kempe pga skador. Tycker det är starkt av oss att inte låta dessa förändringar påverka oss utan vi genomför ändå en godkänd insats!
Vårt kreativa spel lämnar mer att önska och det ska vi försöka få till framöver.
Plus till backlinjen samt en pigg Daniel ”pinkan” Johansson.